V-Cap

V-Cap


V Cap is het merk voor een van de mooiste Fluoropolymer (Teflon®, een merknaam van Dupont) filmcondensatoren. De Amerikaanse firma VH Audio, de fabrikant van deze topproducten, wordt geleid door Chris VenHaus vandaar de letters VH in VH Audio.
In 1995 werd Chris actief binnen de audio-wereld met name in de DIY scene door het ontwikkelen van zogenaamde DIY audio-recepten welke nog steeds online staan op zijn VH Audio DIY sectie.
Een van zijn eerste producten was het maken van eigen luidsprekerkabel door vele CAT 5 ethernetkabels parallel te schakelen.


CAT5 LS Cable


In 1999 Chris startte VH Audio en in 2004 introduceerde hij als eerste een filmcondensator met gebruik van Fluoropolymer of Teflon® als isolator tussen geleidende condensatorwikkelingen. Teflon® wordt gezien als een stof met de hoogste isolatiewaarde en vanwege deze eigenschap is de audio-wereld altijd geïnteresseerd geweest in de toepassing van dit materiaal ondanks de moeilijke verwerking er van.
Na jarenlang onderzoek wisten Chris en zijn onderzoeksteam een manier te ontwikkelen om met behulp van o.a. een peperdure Zwitserse wikkelmachine, de geleidende folie (tin in dit geval) te voorzien van een strak gewikkelde Teflon® tussenlaag om zo een van de beste filmcondensatoren op de markt te brengen. Omdat deze TFTF serie en de laatste CuTF serie van V-Cap goed bestand zijn tegen hitte, vind je deze vaak in de duurdere buizenversterkers. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Amerikaanse OTL versterkers van Atma-sphere waar 90% van de klanten kiest voor een upgrade met V-Caps.


V Cap TFTF Series 

Zoals Teflon® wordt beschouwd als de beste isolator, zo wordt koper gezien als de beste geleider. In 2010 wisten Chris en zijn team het beste van beide werelden samen te brengen in zijn laatste en beste creatie de CuTF serie. Chris gebruikt hiervoor State of the Art machines om het zuurstofvrije en supergeleidende koper tot de gewenste dikte te rollen en geeft het daarna en zogenaamd Cryogenic bad bij minus 185 graden Celcius om de structuur van het materiaal nog verder te verbeteren.

TubeDirect heeft besloten in samenspraak met VH Audio om de CuTF serie in haar portfolio op te nemen voor audio liefhebbers die niets anders dan het beste willen (see de reviews) in hun audio systeem


V Cap CuTF caps in een vintage Audio Research SP-3

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-10 van 288

Aflopend sorteren
Page:
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-10 van 288

Aflopend sorteren
Page: