Sylvania‘Sylvania Products Company’ (1924)

In 1924 kreeg George Risell van de firma Nilco $ 500,00 om uit te vinden hoe een geschikte radiobuis te maken. Sylvania Products Company werd daarna opgericht om de buizen te vermarkten. Als snel kon men de vraag niet meer aan en werd er in Emporium Pennsylvania een nieuwe fabriek voor de vervaardiging van buizen opgericht.

Sylvania

In 1931 werd Hygrade Sylvania Corporation opgericht door drie firma’s waaronder de Sylvania Products Company. De twee ander firma’s waren begin vorige eeuw nog bezig geweest met het repareren van gloeilampen door deze te openen en nieuwe filamenten of gloeispiralen te installeren en daarna de het glas weer dicht te branden.

Sylvania is vanaf begin jaren dertig verwikkeld geraakt in een juridische strijd met de gigant General Electric vanwege de rechten op het produceren van TL buizen.
Vanaf begin jaren veertigwordt de naam veranderd naar Sylvania Electric Products, Inc. Met de bijbehorende bliksemschicht ‘S’.

 
‘Sylvania Electric Products’ (1942)

Tussen de jaren ’40 en ’50 kwam de productie van allerhande elektrische producten waaronder ook radio’s en tv’s goed op gang en werd de een na de ander fabriek geopend.


Sylvania 12AX7 signaalbuis

In de beginjaren zestig Sylvania introduceerde haar zogenaamde ‘Gold Brand’ series een semi-industriele buis met drie mica spacers, gouden connectoren en gouden opschrift. Deze serie is inmiddels zeer geliefd en er worden hoge prijzen voor betaald.


Sylvania ‘Gold Brand’ 5751 signaalbuis

Ook wij proberen bijzondere NOS versies van Sylvania in ons programma te hebben. 

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.