V-Cap CuTF 0.22µF / 600 VDC Copper Foil condensator

€ 155,95
Op voorraad
geen

V Cap CuTF - 0,22uF / 600 VDC

De Teflon filmcondensator uit het allerhoogste segment. Meerdere malen als beste getest.

- Dit artikel is leverbaar uit voorraad
- Voor 17.00 uur besteld dan direct verzonden
- Bestellingen vanaf €50 worden gratis verzonden
- Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
- Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

  • Korting bij 4 stuks  4%
Meer informatie
Merk V-Cap
Serie CuTF
Country of Manufacture N/A
Type Condensator PFTE of Teflon®
capaciteit condensator 0.22µF ±5%
Voltage 600VDC
Afmeting 23,6mm diameter / 50,8mm lengte
Draad 0.6mm omtrek / 35-45mm lengte

De V-Cap CuTF serie
Deze serie condensatoren worden beschouwd één van de beste die op de markt verkrijgbaar is. Cu of Cuprum staat in dit geval voor koper,  supergeleidend en zuurstofvrij, en TF voort Fluoropolymer of Teflon®, de beste isolator. De V-Cap CuTF serie wordt vaak toegepast bij upgrades van audioapparatuur uit het hogere segment.

De groene lead geeft de buitenste wikkeling aan.

Over V-Cap

V-Cap is het merk voor een van de mooiste Fluoropolymer (Teflon®, een merknaam van Dupont) filmcondensatoren. De Amerikaanse firma VH Audio, de fabrikant van deze topproducten, wordt geleid door Chris VenHaus vandaar de letters VH in VH Audio. In 1995 werd Chris actief binnen de audio-wereld met name in de DIY scene door het ontwikkelen van zogenaamde DIY audio-recepten welke nog steeds online staan op zijn VH Audio DIY sectie.
Één van zijn eerste producten was het maken van een eigen luidsprekerkabel door vele CAT 5 ethernetkabels parallel te configureren als één kabel.
In 1999 Chris startte VH Audio en in 2004 introduceerde hij als eerste een filmcondensator met gebruik van Fluoropolymer of Teflon® als isolator tussen geleidende condensator wikkelingen. Teflon® wordt gezien als een stof met de hoogste isolatiewaarde en vanwege deze eigenschap is de audio-wereld altijd geïnteresseerd geweest in de toepassing van dit materiaal ondanks de moeilijke verwerking van dit materiaal. Na jarenlang onderzoek wisten Chris en zijn onderzoeksteam een manier te ontwikkelen om met behulp van o.a. een peperdure Zwitserse wikkelmachine, de geleidende folie (tin in eerste instantie in de TFTF reeks en nu koper) te voorzien van een strak gewikkelde Teflon® tussenlaag om zo een van de allerbeste filmcondensatoren op de markt te brengen.
Omdat zowel de TFTF serie en deze CuTF serie van V-Cap goed bestand zijn tegen hitte, vind je deze vaak in de duurdere buizenversterkers. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Amerikaanse OTL versterkers van Atma-sphere waar 90% van de klanten kiest voor een upgrade met V-Caps.