Mundorf

Mundorf
Raimond Mundorf richtte in de tachtiger jaren Mundorf GMBH op. Tijdens een 3 maanden durend prakticum in het kader van zijn studie Elektrotechniek, ontwikkelde hij met behulp van een ruitenwissermotor van de schroot zijn eerste wikkelmachine voor luchtspoelen.
Al snel kwamen de eerste klanten omdat Mundorf elke specificatie kon leveren die luidsprekerbouwers vereisten en daarnaast kon hij via de hifizaak van zijn broer Norbert ook naamsbekendheid opbouwen.

Via deze zaak kwam Raimond Mundorf in contact met ScanSpeak die high-end DIY luidsprekerkits verkocht en Mundorf kon via hen zij zogenaamde Nul Ohm basspoel vermarkten. Door de keuze van kernmateriaal met een zo laag mogelijk verlies en vervorming, levert dit een spoel op met een zeer lage inwendige weerstand.


Draadspoelwikkelmachine

Rond 1990 bouwde Mundorf op specificatie van Nakamichi Duitsland een betaalbare 12 Volts voeding voor in de auto. Via de Car-audiofabrikant Alpine werd het 'Mundiorf-Netzteil' vervolgens een echt succes tot aan de kosmt van Klasse D versterking in de auto.


12Volt voeding

In de loop van de jaren negentig ontwikkelde Mundorf in samenwerking met een condensatorenbouwer, zijn eerste eigen filmcondensator de MCap. Daarna volgde er een hele rij van nieuw ontwikkelde audio-condensatoren met als laatste hoogwaardige serie de zogenaamde MCap Supreme Evo serie uit 2015 die te verkrijgen is in vier verschillende uitvoeringen van de standaard EVO tot aan de SilverGold.Oil versie.


Supreme Evo SilverGold Oil
Wij hebben in eerste instantie gekozen voor de meest hoogwaardige series van Mundorf die goed tegen hitte kunnen en dat zijn de de Supreme versies zonder de toepassing van olie. Uiteraard kunnen we elk gewenst type van Mundorf leveren.

 

 

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-14 van 290

Aflopend sorteren
Page:
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-14 van 290

Aflopend sorteren
Page: