Cardas Audio

Cardas Audio

George Cardas werkte in de zestiger jaren bij het bedrijf GTE of General Telephone & Electronics Corporation het huidige Verizon Communications Inc. Hij was daar al druk in de weer met transmissiekabels voor de telefoonspraak en later mede verantwoordelijk voor de transitie van analoog naar digitaal gebruik van de telefonie-infrastructuur.


Met al zijn ervaring opgedaan bij bovenstaand telecommunicatiebedrijf richtte hij in 1980 de firma Cardas Audio op om zijn inzichten op het gebied van met name audiokabels in de praktijk te brengen.

Het logo van het bedrijf refereert aan de Gulden Snede een in de natuur veelvoorkomende mathematische verhouding in dit geval geïllustreerd d.m.v. het logo van Cardas met een tekening van een slakkenhuis. Deze verhouding zou ook van belang zijn aldus Cardas voor de overdracht van een audiosignaal waarbij voorkomen wordt door de lagen van de litzdraden in de kabel zich te laten verhouden als de Gulde Snede om zo te voorkomen dat er door stroomfluctuaties resonanties in de kabel ontstaan.

Cardas Cross section


Deze gepatenteerde vinding van het gebruik van de Gulde Snede (1 : 1,618) tussen de afzonderlijke koperen litzedraden in de kabels van Cardas is uniek en wordt nog steeds ingezet bij de fabricage van interlinks en luidsprekerkabels.

Niet alleen de opbouw van de kabels en connectoren bij Cardas is belangrijk, maar ook aan de gebruikte materialen wordt veel zorg en aandacht besteed bij Cardas. Het gebruik van speciaal behandeld en puur metaal en de stevige constructie van de connectoren kenmerkt het productieproces van Cardas.

Cardas Audio  is gevestigd in het stadje Bandon in de staat Oregon in de VS en George Cardas is daar nog steeds de designer maar inmiddels leidt zijn dochter het bedrijf.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.