General Electric 12AT7WC / 6201 Grey Plate

€ 17,95
Op voorraad
geen

General Electric 12AT7WC/6201 grey plate

Perfecte robuuste medium-gain dubbele triode voor zowel gitaar- als audiotoepassingen.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 12AT7
Merk General Electric
Productie NOS
Soort buis Signaalbuis
Constructie Dual Triode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Verenigde Staten

General Electric 12AT7WC/6201, 1973
De NOS General Electric 12AT7WC/6201 grey plate is een milspec dubbel triode met medium gain. Populair in gitaar- en audioversterkers als driver en phase-inverter omdat de 12AT7 bijna 10 keer zoveel vermogen kan leveren als een 12AX7.

General Electric

Opgericht door Thomas Edison, de uitvinder van gloeilamp, in 1892, General Electric of kortweg GE is uitgegroeid tot een van grootste concerns in de wereld. Belangrijke stappen op weg naar de verbetering van de elektronenbuis door GE zijn een betere diffussiepomp om een beter vacuüm te creëren in de buis en een procedé om de levensduur van de wolfraam gloeidraad (tungsten wire of filament in het Engels) te verlengen. In de jaren ’50 startte GE met een project om de levensduur en betrouwbaarheid van hun buizen te verbeteren en dit resulteerde in de zogenaamde ‘Five Star Series’. De bekendste signaalbuis uit die serie is de GL-5751 een buis met een 30% lagere gain dan de 12AX7

TubeDirect streeft er naar om G.E. NOS buizen in haar productrange aan te kunnen bieden. Deze NOS (New Old Stock, geen tweedehands dus) buizen worden betrokken bij betrouwbare leveranciers uit de VS en voor levering door ons getest en voorzien van een individueel testrapport. Meerdere buizen van eenzelfde soort type worden zoveel mogelijk gematcht. Zie hierover ook onze artikelen over testen en matchen van buizen.