Genalex Gold Lion KT77 Matched Quad

€ 175,95
Tijdelijk niet op voorraad
geen

De Genalex Gold Lion KT77 matched quad
De KT77 is uitermate geschikt als audio-buis maar is ook het proberen waard in gitaarversterkers als alternatief voor de 6CA7 of EL34.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis KT77
Merk Genalex
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

De Genalex Gold Lion KT77 matched quad
In de vijftiger jaren introduceerde Marconi-Osram Valve Co. (GENALEX) de opvolger van de KT66 de KT77 als directe concurrent van de EL34 waarmee deze in de meeste gevallen ook direct uitwisselbaar is. De KT77 is uitermate geschikt als audio-buis maar is ook het proberen waard in gitaarversterkers als alternatief voor de 6CA7 of EL34. Sindsdien zijn de Gold Lions Marconi-Osram Valve Co. zeer moeilijk verkrijgbaar en erg duur geworden. Na grondige research heeft New Sensor de KT77 tot in de kleinste finesses nagebouwd. Met als resultaat een van de allerbeste KT77 van de huidige productie.

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang: 1.Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis en 2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.

Genalex/Marconi Osram Valves
De Marconi Osram Valve Company Ltd. werd opgericht door General Electric Company (Osram) en de Marconi Company in 1919 om de krachten te bundelen om te voldoen aan  de toegenomen vraag naar elektronenbuizen. In 1937 introduceerde Marconi Osram de KT66 Beam Tetrode. KT staat voor Kinkless Tetrode hetgeen verwijst naar onderdrukking van de karakteristieke ongewenste knik die je ziet onderin de in de Anode Spanning/Stroom curve bij een Tetrode buis. Omdat Philips/Mullard dit fenomeen hadden opgelost door het toevoegen van een extra grid de suppressor grid om de secundaire emissie van de Anode tegen te gaan. Zo ontstond de door Philips gepatenteerde Penthode. Vanwege dit patent moest de concurrentie een andere oplossing vinden en dit resulteerde in de 'Beam Tetrode' waarbij de elektronenstroom gericht (beam) van de kathode naar de anode werd gebogen door de inzet van zogenaamde beam forming plates in de buis waardoor de secundaire emissie van de anode sterk werd verminderd. De eerste 'Beam Tetrode' vermogensbuis was overigens de Amerikaanse 6L6 van RCA gemaakt onder licentie van Marconi Osram omdat deze laatste dacht dat dit type buis niet geschikt was voor massaproductie hetgeen een kostbare vergissing is geweest nu de 6L6 een van de meest succesvolle buizen is en nog steeds in veel gitaarversterkers is te vinden.