Genalex Gold Lion KT66

€ 38,95
Op voorraad
geen

Genalex Gold Lion KT66
De KT66 is de eerste Kinkless Tetrode bedacht door EMI in antwoord op de pentode uitgangsbuis van Philips.
Gold plated connectors en zeer solide gebouwd.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis KT66
Merk Genalex
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

Genalex Gold Lion KT66
De eerste Kinkless Tetrode uitgangsbuis opnieuw uitgebracht door Genalex. Gold plated connectors en zeer solide gebouwd.
De KT66 werd o.a toegepast in de fameuze QUAD II monoblok buizenversterker.

Genalex/Marconi Osram Valves
De Marconi Osram Valve Company Ltd. werd opgericht door General Electric Company (Osram) en de Marconi Company in 1919 om de krachten te bundelen om te voldoen aan  de toegenomen vraag naar elektronenbuizen. In 1937 introduceerde Marconi Osram de KT66 Beam Tetrode. KT staat voor Kinkless Tetrode hetgeen verwijst naar onderdrukking van de karakteristieke ongewenste knik die je ziet onderin de in de Anode Spanning/Stroom curve bij een Tetrode buis. Philips (Van Tellegen, Natlab) had dit opgelost door het toevoegen van een extra rooster de het keerrooster of 'supressor grid' om de secundaire emissie van de Anode tegen te gaan die dit probleem veroorzaakte. Zo ontstond de door Philips gepatenteerde Pentode. Vanwege dit patent moest de concurrentie een andere oplossing vinden en dit resulteerde in de 'Beam Tetrode' waarbij de elektronenstroom gericht (beam) van de kathode naar de anode werd gebogen door de inzet van zogenaamde beam forming plates in de buis waardoor de secundaire emissie van de anode sterk werd verminderd. De eerste 'Beam Tetrode' vermogensbuis was overigens de Amerikaanse 6L6 van gemaakt door RCA in licentie van Marconi Osram, omdat deze fabrikant dacht dat dit type buis niet geschikt was voor massaproductie

De KT serie loopt op van de KT66 naar de KT77, KT88, KT90, KT100 en KT120 en KT150. Het getal achter de KT aanduiding geeft ruwweg de vermogensafgifte van twee buizen in een pushpull (complementaire) configuratie.