Tung-Sol EL84 / 6BQ5

€ 15,95
Op voorraad
geen

Tung-Sol EL84 / 6BQ5

De small powerpentode gebruikt in vele gitaarversterkers van o.a. VOX, Fender en Mesa Boogie.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis EL84
Merk Tung-Sol
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Pentode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Rusland

Tung_Sol EL84/6BQ5
De EL84 ontwikkeld in het Natuurkundig Laboratorium van Philips in Eindhoven (NatLab) en geïntroduceerd in 1953 in Mullard radio's. De EL84 is geïntroduceerd als een kost effectief alternatief voor de EL34 vooral als deze gebruikt werd in zogenaamde 'Table-top' radio's waarbij driverbuizen door de gemakkelijke aansturing van de EL84 achterwege konden blijven in deze ontwerpen. Nu wordt de EL84 gebruikt in oude VOX , Fender, Mesa Boogie gitaarversterkers en als nieuwe toepassing in hoofdtelefoonversterkers. De 6BQ5 is de Amerikaanse variant (RETMA classificatie)

Naast de Tung-Sol EL84 verkopen wij ook nog een premium versie van Genalex de N709 / EL84 en een gunstig geprijsde versies van Mullard, TAD en Electro Harmonix.

Tung-Sol

Tung-Sol Lamp Works is opgericht in 1907 in Newark, NJ USA. De naam Tung-Sol is een samentrekking van Tungsten of wolfraam het element waar de gloeidraden in buizen en gloeilampen van zijn gemaakt en Sol wat in het Latijn zon betekent. Reclame voor Tung-Sol autolampen Vanaf de jaren twintig begon Tung-Sol ook andere electronische producten te maken waaronder elektronenbuizen. Tung-Sol streefde naar perfectie van zijn producten d.m.v. een vervaardigingsprocedé onder laboratoriumstandaards en een strikte kwaliteitscontrole.

Tung-Sol is in 2007 overgenomen door het Amerikaanse New Sensor en produceert onder deze naam weer verschillende premium buizen waaronder de EL84 die wij standaard in ons productassortiment hebben in gematchte sets van twee en vier stuks.