Tung-Sol EL34B matched quad

€ 89,95
Op voorraad
geen

Tung Sol EL34B matched quad

Tung-Sol EL34 B, de pentode gebruikt in vele gitaarversterkers van o.a. Marshall en vele audioversterkers.
Set van vier stuks.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis EL34
Merk Tung-Sol
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Pentode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Rusland

Tung_Sol EL34 B matched quad
De EL34 is ontwikkeld in het Natuurkundig Laboratorium van Philips in Eindhoven (NatLab) en geïntroduceerd in 1949 door Mullard vervaardigt met de reeds eerder genoemde gepatenteerde surpressor grid waardoor er tezamen met de andere vier elektroden namelijke de Kathode, de Anode, het Stuurrooster, het Schermrooster een zogenaamde pentode buis onstond, pentode afgeleid van het Oudgrieks Penta hetgeen vijf betekent.

De EL34 die wij standaard in ons productassortiment hebben bieden wij tevens aan in gematchte sets van twee stuks.

Tung-Sol
Tung-Sol Lamp Works is opgericht in 1907 in Newark, NJ USA. De naam Tung-Sol is een samentrekking van Tungsten of wolfraam het element waar de gloeidraden in buizen en gloeilampen van zijn gemaakt en Sol wat in het Latijn zon betekent. Reclame voor Tung-Sol autolampen Vanaf de jaren twintig begon Tung-Sol ook andere electronische producten te maken waaronder elektronenbuizen. Tung-Sol streefde naar perfectie van zijn producten d.m.v. een vervaardigingsprocedé onder laboratoriumstandaards en een strikte kwaliteitscontrole.

Tung-Sol is in 2007 overgenomen door het Amerikaanse New Sensor en produceert onder deze naam weer verschillende premium buizen waaronder de EL84 die wij standaard in ons productassortiment hebben in gematchte sets van twee en vier stuks.

Naast de Tung-Sol EL34 verkopen wij ook nog een andere premium versie van de EL34 de Mullard EL34 en gunstig geprijsde TAD en Electro Harmonix EL34

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.