Tung-Sol 6L6G matched quad

€ 154,95
Op voorraad
geen

Tung-Sol 6L6G matched quad

De Tung-Sol 6L6G de eerste beam powertetrode gebruikt in vele gitaarversterkers en in de Quad II monoblokken
Set van vier stuks.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 6L6
Merk Tung-Sol
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

Tung-Sol 6L6G matched quad
De 6L6G was de eerste commercieel verkrijgbare beam powertetrode in licentie ontwikkeld door RCA in 1936 toen de Marconi Valve Corporation het ontwikkelen van een eigen beam tetrode commercieel als niet haalbaar kwalificeerde. De 6L6 werd een groot succes voor RCA en een jaar later kwam Marconi zelf met haar eerste beam tetrode de KT66.

Electro-Harmonix
Tung-Sol Lamp Works is opgericht in 1907 in Newark, NJ USA. De naam Tung-Sol is een samentrekking van Tungsten of wolfraam het element waar de gloeidraden in buizen en gloeilampen van zijn gemaakt en Sol wat in het Latijn zon betekent. Reclame voor Tung-Sol autolampen Vanaf de jaren twintig begon Tung-Sol ook andere electronische producten te maken waaronder elektronenbuizen. Tung-Sol streefde naar perfectie van zijn producten d.m.v. een vervaardigingsprocedé onder laboratoriumstandaards en een strikte kwaliteitscontrole.

Naast de Tung-Sol 6L6G verkopen wij ook nog een prijsgunstigere Electro-Harmonix 6L6GC

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.