Tung-Sol 6550 matched pair

€ 74,95
Tijdelijk niet op voorraad
geen

Tung-Sol 6550 matched pair

Onze premium beaming powertetrode voor het zwaardere werk.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 6550
Merk Tung-Sol
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

Tung-Sol 6550 matched pair
Deze reissue van de origineel door Tung-Sol in 1955 ontwikkelde beaming powertetrode is onze premium 6550 vermogensbuis. De 6550 in de markt gezet als zwaardere vermogensbuis (100 Watts in complementaire opstelling) dan de EL34, 6L6 en 6CA7; De Engelse tegenhanger van de 6550 kwam een jaar later als de KT88 op de markt.

Tung-Sol
Tung-Sol Lamp Works is opgericht in 1907 in Newark, NJ USA. De naam Tung-Sol is een samentrekking van Tungsten of wolfraam het element waar de gloeidraden in buizen en gloeilampen van zijn gemaakt en Sol wat in het Latijn zon betekent. Reclame voor Tung-Sol autolampen Vanaf de jaren twintig begon Tung-Sol ook andere electronische producten te maken waaronder elektronenbuizen. Tung-Sol streefde naar perfectie van zijn producten d.m.v. een vervaardigingsprocedé onder laboratoriumstandaards en een strikte kwaliteitscontrole.

De meest bekende buis van Tung-Sol is de in 1955 op de markt gebrachte 6550 als reactie op de Genalex/Marconi KT88. De 6550 is een zogenaamde ‘beam tetrode’ en is te vinden in versterkers met veel vermogen zoals bijvoorbeeld in de Ampeq SVT basversterkers en Marshalls 50 en 100 Watt gitaarversterkers voor de Amerikaanse markt. Ook in de zware versterkers van Audio-Research is vanaf de zeldzame en meest gezochte Audio Research de D150 (geïntroduceerd in 1975) tot en met de Reference 600, de 6550 als standaard vermogensbuis ingezet.

Wij verkopen Tung-Sol 6550 als de ‘premium choice’ 6550 vermogensbuis naast de gunstig geprijsde Electro-Harmonix 6550

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.