Sylvania 12AX7WA long grey plate - matched pair

€ 99,95
Op voorraad
geen

NOS Sylvania 12AX7WA Long greyplate - matched pair

Perfecte high-gain dubbele triode voor zowel gitaar- als (phono) audiotoepassingen.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 12AX7
Merk Sylvania
Productie NOS
Soort buis Signaalbuis
Constructie Dual Triode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Verenigde Staten

NOS Sylvania 12AX7WA Long grey plate - matched pair, 1957
Deze NOS Sylvania 12AX7WA is een JAN (Joint Army Navy) versie met de lange grijze plates (Anode). Populair in zowel gitaar- en audioversterkers (met name phono) .

Sylvania
In 1931 werd Hygrade Sylvania Corporation opgericht door drie firma’s waaronder de Sylvania Products Company. De twee ander firma’s waren begin vorige eeuw nog bezig geweest met het repareren van gloeilampen door deze te openen en nieuwe filamenten of gloeispiralen te installeren en daarna de het glas weer dicht te branden.

Sylvania is vanaf begin jaren dertig verwikkeld geraakt in een juridische strijd met de gigant General Electric vanwege de rechten op het produceren van TL buizen. Vanaf begin jaren veertig wordt de naam veranderd naar Sylvania Electric Products, Inc. met de bijbehorende bliksemschicht ‘S’.

Tussen de jaren ’40 en ’50 kwam de productie van allerhande elektrische producten waaronder ook radio’s en tv’s goed op gang en werd de een na de ander fabriek geopend. In de beginjaren zestig Sylvania introduceerde haar zogenaamde ‘Gold Brand’ series een semi-industriële buis met drie mica spacers, gouden connectoren en gouden opschrift. Deze serie is inmiddels zeer geliefd en er worden hoge prijzen voor betaald.

Deze NOS (New Old Stock, geen tweedehands dus) buizen worden betrokken bij betrouwbare leveranciers uit de VS en voor levering door ons getest en voorzien van een individueel testrapport. Meerdere buizen van eenzelfde soort type worden zoveel mogelijk gematcht. Zie hierover ook onze artikelen over testen en matchen van buizen.

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.