Sylvania 12AT7 Blackplate

€ 24,95
Op voorraad
geen

Sylvania 12AT7 black plate

Perfecte robuuste medium-gain dubbele triode voor zowel gitaar- als audiotoepassingen.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 12AT7
Merk Sylvania
Productie NOS
Soort buis Signaalbuis
Constructie Dual Triode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Verenigde Staten

Sylvania 12AT7
De NOS Sylvania 12AT7 black plate is een dubbel triode met medium gain. Populair in gitaar- en audioversterkers als driver en phase-inverter omdat de 12AT7 bijna 10 keer zoveel vermogen kan leveren als een 12AX7.

Sylvania
In 1931 werd Hygrade Sylvania Corporation opgericht door drie firma’s waaronder de Sylvania Products Company. De twee ander firma’s waren begin vorige eeuw nog bezig geweest met het repareren van gloeilampen door deze te openen en nieuwe filamenten of gloeispiralen te installeren en daarna de het glas weer dicht te branden.

Sylvania is vanaf begin jaren dertig verwikkeld geraakt in een juridische strijd met de gigant General Electric vanwege de rechten op het produceren van TL buizen. Vanaf begin jaren veertigwordt de naam veranderd naar Sylvania Electric Products, Inc. Met de bijbehorende bliksemschicht ‘S’.

Tussen de jaren ’40 en ’50 kwam de productie van allerhande elektrische producten waaronder ook radio’s en tv’s goed op gang en werd de een na de ander fabriek geopend

In de beginjaren zestig Sylvania introduceerde haar zogenaamde ‘Gold Brand’ series een semi-industriële buis met drie mica spacers, gouden connectoren en gouden opschrift. Deze serie is inmiddels zeer geliefd en er worden hoge prijzen voor betaald. Sylvania ‘.