Svetlana SED Winged 'C' SV6550C matched pair

€ 179,95
Op voorraad
geen

Svetlana SED Winged 'C' SV6550C matched pair

Gewilde en robuuste versie van de 6550 gemaakt in St. Petersburg.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 6550
Merk Svetlana
Productie NOS
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

Svetlana SED Winged 'C' SV6550C matched pair
Robuuste uitvoering uitvoering door SED Winged 'C' uit St. Petersburg Rusland. Origineel ontwikkelt door Tung-Sol in 1955 als krachtiger alternatief voor de EL-34 en KT-66.

Svetlana SED, St. Petersburg
Opgericht in 1912 als producent van gloeilampen produceert Svetlana (betekenis: wit licht) al vacuümbuizen sinds 1928. Tijdens de hoogtijdagen in de koude oorlog werkte er bij Svetlana 30.000 mensen en was de onderneming een van de belangrijkste leveranciers van buizen (radarbuizen zoals klystrons) aan het Sovjet leger. Toen men in het Westen in de jaren zestig en zeventig bijna volledig overschakelde op transistoren bleef men in St. Petersburg en andere productie-locaties van Svetlana gewoon buizen produceren. Toen er vanuit het Westen hernieuwde interesse kwam naar elektronenbuizen kreeg de Amerikaanse firma Svetlana Electron Distributors (SED) de rechten om buizen van Svetlana St. Petersburg te distribueren in de VS onder deze naam met gebruik van de zogenaamde Winged 'C' (de Cyrillische S). New Sensor heeft de merknaam Svetlana verworven en produceert nu in haar Saratov fabriek buizen onder deze naam. Na een eeuw heeft Svetlana St. Petersburg besloten om sinds 2012 de productie te staken en kunnen de SED Winged 'C' buizen als NOS buizen gezien worden.

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.