RCA EL84 / 6BQ5 black plate matched pair

€ 139,95
Tijdelijk niet op voorraad
geen

RCA EL84/6BQ5 lack plate matched pair

EL84, de small powerpentode gebruikt in vele gitaarversterkers van o.a. VOX, Fender en Mesa Boogie.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis EL84
Merk RCA
Productie NOS
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Pentode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Verenigde Staten

RCA EL84/6BQ5 NOS black plate matched pair
De EL84 ontwikkeld in het Natuurkundig Laboratorium van Philips in Eindhoven (NatLab) en geïntroduceerd in 1953 in Mullard radio's. De EL84 is geïntroduceerd als een kost effectief alternatief voor de EL34 vooral als deze gebruikt werd in zogenaamde 'Table-top' radio's waarbij driverbuizen door de gemakkelijke aansturing van de EL84 achterwege konden blijven in deze ontwerpen. Nu wordt de EL84 gebruikt in oude VOX , Fender, Mesa Boogie gitaarversterkers en als nieuwe toepassing in hoofdtelefoonversterkers. De 6BQ5 is de Amerikaanse variant (RETMA classificatie)

Sylvania
RCA of Radio Corporation of America werd in 1919 door General Electric (GE) en Westinghouse opgericht met als doel de communicatie te verzorgen tussen het scheepsverkeer. De buizen die onder de naam RCA Radiotron op de markt kwamen, werden tot 1931 gemaakt door GE en Westinghouse.
De meest bekende buis van RCA Radiotron is de Beamtetrode 6L6. Deze werd in eerste instantie onder licensie van Marconi-Osram geproduceerd als de Amerikaanse versie van de KT66. De eerste 6L6 buizen werden voorzien van een zwart gecoate metalen omhulsel welke vanaf de 6L6G (G staat voor Glass) vervangen werd door glas.
TubeDirect streeft er naar om RCA NOS buizen in haar productrange aan te kunnen bieden. Deze NOS (New Old Stock, geen tweedehands dus) buizen worden betrokken bij betrouwbare leveranciers uit de VS en voor levering door ons getest en voorzien van een individueel testrapport. Meerdere buizen van eenzelfde soort type worden zoveel mogelijk gematcht. Zie hierover ook onze artikelen over testen en matchen van buizen.

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.