Raytheon 6V6GTY matched pair

€ 149,95
Op voorraad
geen

Raytheon 6V6GTY NOS JAN 'smoked glass' chrome top 1958 in original military box, een van de betere 6V6 beam powertetrode gebruikt in vele gitaarversterkers van o.a. Fender.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 6V6
Merk Raytheon
Productie NOS
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Verenigde Staten

Raytheon 6V6GTY NOS JAN 'smoked glass' chrome top 1958 in original military box. Matched pair
De 6V6 is de eerste kleinere 6L6 beam powertetrode. Deze Raytheon GT versie is een speciale versie ontwikkeld in eerste instantie voor Fender gitaarversterkers. De GTY versie heeft een speciale micanol basis.

Raytheon
Het in 1922 opgerichte Raytheon begint in de jaren dertig met het produceren van elektronenbuizen. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog weet Raytheon lucratieve contracten binnen te slepen van de Amerikaanse defensie met name op het gebied van radarbuizen welke zij later commercieel inzette als magnetronbuizen nadat een engineer merkte dat bij het testen van een radarbuis de in zijn broekzak zittende chocoladereep was gesmolten. Raytheon groeide na de Tweede Wereldoorlog door als een van de belangrijkste militaire fabrikanten en bleef tot aan de jaren vijftig buizen produceren om daarna als een van de eerste over te schakelen op transistors.

TubeDirect streeft er naar om Raytheon NOS buizen in haar productrange aan te kunnen bieden. Deze NOS (New Old Stock, geen tweedehands dus) buizen worden betrokken bij betrouwbare leveranciers uit de VS en voor levering door ons getest en voorzien van een individueel testrapport. Meerdere buizen van eenzelfde soort type worden zoveel mogelijk gematcht. Zie hierover ook onze artikelen over testen en matchen van buizen.

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.