Mullard EL84 matched quad

€ 61,95
Op voorraad
geen

Mullard EL84


Mullard EL84, de small powerpentode gebruikt in vele gitaarversterkers van o.a. VOX, Fender en Mesa Boogie.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis EL84
Merk Mullard
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Pentode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Rusland

Mullard EL84 matched quad
De EL84 ontwikkeld in het Natuurkundig Laboratorium van Philips in Eindhoven (NatLab) en geïntroduceerd in 1953 in Mullard radio's. De EL84 is geïntroduceerd als een kost effectief alternatief voor de EL34 vooral als deze gebruikt werd in zogenaamde 'Table-top' radio's waarbij driverbuizen door de gemakkelijke aansturing van de EL84 achterwege konden blijven in deze ontwerpen. Nu wordt de EL84 gebruikt in oude VOX , Fender, Mesa Boogie gitaarversterkers en als nieuwe toepassing in hoofdtelefoonversterkers.

De EL84 die wij standaard in ons productassortiment hebben bieden wij tevens aan in gematchte sets van twee en vier stuks.

Mullard
De Mullard Radio Valve Company, in 1920 opgericht door kapitein Stanley R. Mullard, is de meest toonaangevende buizenfabrikant in het Verenigd Koninkrijk geweest. Medeoprichter van de van de BBC en producent van een van de meest bekende pentodes de ‘EL34’ een door Philips uitgevonden en gepatenteerde procede om met behulp van een derde rooster (de supressor grid) de ongewenste secundaire emissie van elektronen tegen te gaan. Philips nam in 1927 alle aandelen van Mullard over en bouwde in de jaren dertig naast een Mullard fabriek in Mitchum haar eigen fabriek voor de vervaardiging van radio’s. De meest bekende buis is natuurlijk de EL34 geïntroduceerd in 1949 door Philips vervaardigt met de reeds eerder genoemde gepatenteerde surpressor grid waardoor er tezamen met de andere vier elektroden namelijke de Kathode, de Anode, het Stuurrooster, het Schermrooster een zogenaamde pentode buis onstond, pentode afgeleid van het Oudgrieks Penta hetgeen vijf betekent.

Mullard is in 2007 overgenomen door het Amerikaanse New Sensor en produceert onder deze naam weer verschillende Mullard klassiekers waaronder uiteraard de EL84 die wij standaard in ons productassortiment hebben in gematchte sets van twee en vier stuks.

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.

Naast de Mullard EL84 verkopen wij ook nog een andere premium versie van de EL84 de Tung-Sol EL84/6BQ5 en een gunstig geprijsde Electro Harmonix EL84