Mullard 12AX7

€ 18,95
Op voorraad
geen

Mullard 12AU7

De Mullard 12AX7 premium high-gain dubbele triode voor zowel gitaar- als audiotoepassingen.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad
Voor 16.00 uur besteld dan direct verzonden
Bestellingen vanaf € 50,00 worden gratis verzonden
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type Buis 12AX7
Merk Mullard
Productie Nieuw
Soort Signaalbuis
Constructie Dual Triode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Russia

Mullard 12AX7
De 12AX7 is een dubbel triode met high gain. Populair in gitaar- en audioversterkers als line driver en phaseinverter.

Mullard
De Mullard Radio Valve Company, in 1920 opgericht door kapitein Stanley R. Mullard, is de meest toonaangevende buizenfabrikant in het Verenigd Koninkrijk geweest. Medeoprichter van de van de BBC en producent van een van de meest bekende pentodes de ‘EL34’ een door Philips uitgevonden en gepatenteerde procede om met behulp van een derde rooster (de supressor grid) de ongewenste secundaire emissie van elektronen tegen te gaan. Philips nam in 1927 alle aandelen van Mullard over en bouwde in de jaren dertig naast een Mullard fabriek in Mitchum haar eigen fabriek voor de vervaardiging van radio’s. De meest bekende buis is natuurlijk de EL34 geïntroduceerd in 1949 door Philips vervaardigt met de reeds eerder genoemde gepatenteerde surpressor grid waardoor er tezamen met de andere vier elektroden namelijke de Kathode, de Anode, het Stuurrooster, het Schermrooster een zogenaamde pentode buis onstond, pentode afgeleid van het Oudgrieks Penta hetgeen vijf betekent.

Mullard is in 2007 overgenomen door het Amerikaanse New Sensor en produceert onder deze naam weer verschillende Mullard klassiekers waaronder uiteraard de EL84 die wij standaard in ons productassortiment hebben in gematchte sets van twee en vier stuks.

Naast de Mullard 12AX7 verkopen wij ook nog andere 12AX7 signaalbuizen waaronder de premium Genalex 12AX7 /ECC83/B759 en Tung Sol Gol 12AX7/ ECC803S, de Tung Sol 12AX7 en de gunstig geprijsde Electro Harmonix 12AX7