Mullard 12AU7

€ 18,95
Op voorraad
geen

Mullard 12AU7

De Mullard 12AU7 is een dubbel triode met low gain. Populair in gitaar- en audioversterkers als line driver.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 12AU7
Merk Mullard
Productie Nieuw
Soort buis Signaalbuis
Constructie Pentode
Pin Layout Noval 9 pins
Country of Manufacture Rusland

Mullard 12AU7
De 12AU7 is een dubbel triode met low gain. Populair in gitaar- en audioversterkers als line driver.

Mullard
De Mullard Radio Valve Company, in 1920 opgericht door kapitein Stanley R. Mullard, is de meest toonaangevende buizenfabrikant in het Verenigd Koninkrijk geweest. Medeoprichter van de van de BBC en producent van een van de meest bekende pentodes de ‘EL34’ een door Philips uitgevonden en gepatenteerde procede om met behulp van een derde rooster (de supressor grid) de ongewenste secundaire emissie van elektronen tegen te gaan. Philips nam in 1927 alle aandelen van Mullard over en bouwde in de jaren dertig naast een Mullard fabriek in Mitchum haar eigen fabriek voor de vervaardiging van radio’s. De meest bekende buis is natuurlijk de EL34 geïntroduceerd in 1949 door Philips vervaardigt met de reeds eerder genoemde gepatenteerde surpressor grid waardoor er tezamen met de andere vier elektroden namelijke de Kathode, de Anode, het Stuurrooster, het Schermrooster een zogenaamde pentode buis onstond, pentode afgeleid van het Oudgrieks Penta hetgeen vijf betekent.

Mullard is in 2007 overgenomen door het Amerikaanse New Sensor en produceert onder deze naam weer verschillende Mullard klassiekers waaronder uiteraard de EL84 die wij standaard in ons productassortiment hebben in gematchte sets van twee en vier stuks.

Naast de Mullard 12AU7 verkopen wij ook nog andere 12AU7 signaalbuizen waaronder de premium Genalex 12AU7/ECC82/B749 en de gunstig geprijsde Electro Harmonix 12AU7