Genalex Gold Lion KT66 Matched paar

€ 77,95
Op voorraad
geen

Genalex Gold Lion KT66 matched paar
Natuurgetrouwe reproductie van de originele KT66 uit Rusland. Gold plated grid en zeer solide gebouwd.
Set van twee stuks

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis KT66
Merk Genalex
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

Genalex Gold Lion KT66
Natuurgetrouwe reproductie van de originele KT66 uit Rusland. Gold plated grid en zeer solide gebouwd. Een van de beste KT66's die op dit moment verkrijgbaar zijn en een vebetering voor elke 6L6 versterker. De KT66 werd o.a toegepast in de fameuze QUAD II monoblok buizenversterker.Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen. 

Genalex/Marconi Osram Valves
De Marconi Osram Valve Company Ltd. werd opgericht door General Electric Company (Osram) en de Marconi Company in 1919 om de krachten te bundelen om te voldoen aan  de toegenomen vraag naar elektronenbuizen. In 1937 introduceerde Marconi Osram de KT66 Beam Tetrode. KT staat voor Kinkless Tetrode hetgeen verwijst naar onderdrukking van de karakteristieke ongewenste knik die je ziet onderin de in de Anode Spanning/Stroom curve bij een Tetrode buis. Omdat Philips/Mullard dit fenomeen hadden opgelost door het toevoegen van een extra grid de supressor grid om de secundaire emissie van de Anode tegen te gaan. Zo ontstond de door Philips gepatenteerde Penthode. Vanwege dit patent moest de concurrentie een andere oplossing vinden en dit resulteerde in de 'Beam Tetrode' waarbij de elektronenstroom gericht (beam) van de kathode naar de anode werd gebogen door de inzet van zogenaamde beam forming plates in de buis waardoor de secundaire emissie van de anode sterk werd verminderd. De eerste 'Beam Tetrode' vermogensbuis was overigens de Amerikaanse 6L6 van RCA gemaakt onder licentie van Marconi Osram omdat deze laatste dacht dat dit type buis niet geschikt was voor massaproductie hetgeen een kostbare vergissing is geweest nu de 6L6 een van de meest succesvolle buizen is en nog steeds in veel gitaarversterkers is te vinden.