Genalex 6V6GT / CV511 Gold Lion Platinum matched paar

€ 59,95
Op voorraad
geen

Genalex Gold Lion 6V6GT / CV511 matched paar

Onze premium 6V6 van Genalex. 
De 6V6GT beam powertetrode nog steeds gebruikt in vele gitaarversterkers en hoofdtelefoonversterkers.
Set van twee stuks

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 6V6
Merk Genalex
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

De Genalex Gold Lion 6V6GT
De 6V6G(T) is initieel door Ken-Rad en Raytheon in 1936 ontwikkeld als kleinere versie van de 6L6 speciaal voor het gebruik in (auto)radio's ter vervanging van de 6F6 pentode. De 6V6 beam tetrode wordt nog steeds gebruikt in vele kleinere gitaarversterkers en ook ingezet in moderne hoofdtelefoonversterkers als uitgangsbuis.

De T achter de G van Glass geeft aan dat het hier gaat om de kleinere glazen behuizing (T9)

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.

Genalex/Marconi Osram Valves
Genalex is opgericht in 1919 door de firma’s Marconi en Osram met als doel in te spelen op de toegenomen vraag naar elektronenbuizen na de Eerste Wereldoorlog. In 1937 introduceerde Marconi de Kinkless Tetrode 66 oftewel de KT66 als oplossing om het penthode patent van Philips te omzeilen. Philips had met behulp van een ‘supressor grid’ de oplossing gevonden om de ongewenste secundaire emissie te onderdrukken en Marconi gebruikte hiervoor zogenaamde ‘beam forming plates’. In de VS produceerde RCA in licentie de eerste vermogensbuis volgens dit principe de 6L6 (‘Beam Tetrode’ in de VS) een van de meest succesvolle gitaarversterker buizen. De meest beroemde buis uit de KT reeks is natuurlijk de Gold Lion KT88. Een vermogensbuis in een push-pull configuratie die 100 Watt levert, twee keer zoveel als de KT66. De KT90 en KT120 zijn nieuw ontwikkelde buizen met nog meer vermogen volgens hetzelfde beaming principe en zijn tevens bij TubeDirect verkrijgbaar.

Van de KT88 zijn Chinese fakes in omloop waarbij zelf de stickers worden nagemaakt. Wij leveren alleen de Genalex Gold Lion KT88 van betrouwbare leveranciers. TubeDirect streeft er naar om Genalex NOS buizen in haar productrange aan te kunnen bieden. Deze NOS (New Old Stock, geen tweedehands dus) buizen worden betrokken bij betrouwbare leveranciers uit de VS en voor levering door ons getest en voorzien van een individueel testrapport. Meerdere buizen van eenzelfde soort type worden zoveel mogelijk gematcht. Zie hierover ook onze artikelen over testen en matchen van buizen.