Genalex Gold Lion PX300B / set van 2 stuks matched pair

€ 254,95
Tijdelijk niet op voorraad
geen

De Genalex Gold Lion PX300B Matched Pair
Twee stuks gematchte buizen van de nieuwe versie van de PX300B.  Deze buis is vele malen als beste getest als reissue van de WE 300B.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 300B
Merk Genalex
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Power Triode
Pin Layout 4 pins
Country of Manufacture Rusland

De Genalex Gold Lion PX300B matched pair
De nieuwe en waarschijnlijk allerbeste versie van de 300B. De 300 is origineel ontwikkeld door Western Electric in 1933 In het fameuze Bell Labs als 300A.
in 1938 draaide de bajonet pin 45 graden qua positie en werd het een 300B. Buis levert 8 Watt single ended en 15 Watt in Push Pullconfiguratie.
Deze Gold Lion reiisue heeft een porseleinen voet en vergulde aansluitingen.

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.

Genalex/Marconi Osram Valves
Genalex is opgericht in 1919 door de firma’s Marconi en Osram met als doel in te spelen op de toegenomen vraag naar elektronenbuizen na de Eerste Wereldoorlog. In 1937 introduceerde Marconi de Kinkless Tetrode 66 oftewel de KT66 als oplossing om het penthode patent van Philips te omzeilen. Philips had met behulp van een ‘supressor grid’ de oplossing gevonden om de ongewenste secundaire emissie te onderdrukken en Marconi gebruikte hiervoor zogenaamde ‘beam forming plates’. In de VS produceerde RCA in licentie de eerste vermogensbuis volgens dit principe de 6L6 (‘Beam Tetrode’ in de VS) een van de meest succesvolle gitaarversterker buizen. De meest beroemde buis uit de KT reeks is natuurlijk de Gold Lion KT88. Een vermogensbuis in een push-pull configuratie die 100 Watt levert, twee keer zoveel als de KT66. De KT90 en KT120 zijn nieuw ontwikkelde buizen met nog meer vermogen volgens hetzelfde beaming principe en zijn tevens bij TubeDirect verkrijgbaar.

Wij leveren alleen de Genalex Gold Lion PX300B van betrouwbare leveranciers. TubeDirect streeft er naar om Genalex NOS buizen in haar productrange aan te kunnen bieden. Deze NOS (New Old Stock, geen tweedehands dus) buizen worden betrokken bij betrouwbare leveranciers uit de VS en voor levering door ons getest en voorzien van een individueel testrapport. Meerdere buizen van eenzelfde soort type worden zoveel mogelijk gematcht. Zie hierover ook onze artikelen over testen en matchen van buizen.