General Electric 6550A matched pair

€ 379,95
Op voorraad
geen

General Electric 6550A NOS matched pair uit 1985.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis 6550
Merk General Electric
Productie NOS
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Verenigde Staten

General Electric JAN metal base 6550A matched pair, 1985
De GE 6550A metal base is zware een powertetrode geproduceerd voor de Joint Army Navy. Populair in gitaar- en audioversterkers als respectievelijk als heavy duty vermogensbuis. Een van de weinige Amerikaanse 6550A's nog verkrijgbaar.

General Electricl
Opgericht door Thomas Edison, de uitvinder van gloeilamp, in 1892, General Electric of kortweg GE is uitgegroeid tot een van grootste concerns in de wereld.

Belangrijke stappen op weg naar de verbetering van de elektronenbuis door GE zijn een betere diffussiepomp om een beter vacuüm te creëren in de buis en een procedé om de levensduur van de wolfraam gloeidraad (tungsten wire of filament in het Engels) te verlengen.

In de jaren ’50 startte GE met een project om de levensduur en betrouwbaarheid van hun buizen te verbeteren en dit resulteerde in de zogenaamde ‘Five Star Series’. De bekendste signaalbuis uit die serie is de GL-5751 een buis met een 30% lagere gain dan de 12AX7

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.