Electro-Harmonix KT90 matched pair

€ 88,95
Op voorraad
geen

Electro-Harmonix KT90 matched pair

Electro-Harmonix KT90, een zwaardere versie van de KT88.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis KT90
Merk Electro-Harmonix
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Beaming Tetrode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

De Electro-Harmonix KT90 matched pair
In de zeventiger jaren introduceerde 'Elektronska industrij' kortweg 'Ei' in het voormalige Joegoslavië nu Servië de KT90 als doorontwikkeling van de KT88.

Electro Harmonix
Electro-Harmonix is een in New York gevestigd bedrijf dat met name door gitaareffect pedalen bekendheid heeft verworven. Gestart in 1968 door een audio technicus en een ex werknemer van IBM Mike Matthews die daarnaast ook nog een Rhytm & Blues pianist is.
In de jaren negentig werd Electro-Harmonix overgenomen door de firma New Sensor welke eveneens in New York is gevestigd. New Sensor heeft een eigen buizenfabriek in Saratov Rusland waar zij onder streng toezicht vanuit de VS haar buizen laat maken. Nu Electro-Harmonix reeds 50 jaar ervaring heeft binnen de muziekwereld, zijn wij van TubeDirect er van overtuigd gekozen te hebben voor een betrouwbare partner inzake de levering van nieuwe buizen.

Naast de Electro-Harmonix KT90 verkopen wij ook nog een zwaardere premium versie van de KT90 de KT120 van Tung-Sol

Gematchte buizen
Deze set buizen is gematched. Dit betekent dat de gemeten waarden van de buizen binnen dezelfde marge vallen en dus gelijkwaardig presteren. Dit is om twee redenen van belang:
1. Voor het verkrijgen van een zelfde versterkingsfactor per buis.
2. Voor een zelfde hoeveelheid ruststroom per buis. Het eerste vereiste spreekt voor zichzelf en het tweede vereiste voorkomt dat de ene buis waar een hogere ruststroom of bias nodig is om deze in het lineaire gebied te laten werken, ook eerder versleten zal zijn. Zowel nieuwe buizen als onze NOS buizen kunt u gematcht bestellen.