Electro Harmonix EL34

€ 18,95
Op voorraad
geen

De Electro-Harmonix EL34
Electro-Harmonix EL34, de pentode gebruikt in vele gitaarversterkers van o.a. Marshall en in vele audioversterkers.

Dit artikel is leverbaar uit voorraad;
Voor 16.00 uur besteld dan dezelfde dag verzonden;
Orders vanaf € 50,00 worden gratis verzonden in Nederland;
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW;
Advies nodig? Neem dan gerust contact op.

Meer informatie
Type buis EL34
Merk Electro-Harmonix
Productie Nieuw
Soort buis Uitgangsbuis
Constructie Pentode
Pin Layout Octal 8 pins
Country of Manufacture Rusland

Electro-Harmonix EL34
De EL34 ontwikkeld in het Natuurkundig Laboratorium van Philips in Eindhoven (NatLab) en geïntroduceerd in 1949 door Mullard vervaardigt met de reeds eerder genoemde gepatenteerde surpressor grid waardoor er tezamen met de andere vier elektroden namelijke de Kathode, de Anode, het Stuurrooster, het Schermrooster een zogenaamde pentode buis onstond, pentode afgeleid van het Oudgrieks Penta hetgeen vijf betekent.

De EL34 die wij standaard in ons productassortiment hebben bieden wij tevens aan in gematchte sets van twee en vier stuks.

Electro-Harmonix
Electro-Harmonix is een in New York gevestigd bedrijf dat met name door gitaareffect pedalen bekendheid heeft verworven. Gestart in 1968 door een audio technicus en een ex werknemer van IBM Mike Matthews, die daarnaast ook nog een Rhytm & Blues pianist is. In de jaren negentig werd Electro-Harmonix overgenomen door de firma New Sensor welke eveneens in New York is gevestigd. New Sensor heeft een eigen buizenfabriek in Saratov Rusland waar zij onder streng toezicht vanuit de VS haar buizen laat maken. Nu Electro-Harmonix reeds 50 jaar ervaring heeft binnen de muziekwereld, zijn wij van TubeDirect er van overtuigd gekozen te hebben voor een betrouwbare partner inzake de levering van nieuwe buizen.

Naast de Electro-Harmonix EL34 verkopen wij ook nog premium versies van de EL34 van Mullard en Tungsol